Welcome Guest | Sign in | Register

Home > C Programming > C Basics > Questions and Answers

01. What is the correct value to return to the operating system upon the successful completion of a program?
A. -1 B. 1
C. 0 D. Programs do not return a value.

Answer and Explanation

Answer: 0

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. What is the only function all C programs must contain?
A. start() B. system()
C. main() D. program()

Answer and Explanation

Answer: main()

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. What punctuation is used to signal the beginning and end of code blocks?
A. { } B. -> and <-
C. BEGIN and END D. ( and )

Answer and Explanation

Answer: { }

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. What punctuation ends most lines of C code?
A. . B. ;
C. : D. '

Answer and Explanation

Answer: ;

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. Which of the following is a correct comment?
A. */ Comments */ B. ** Comment **
C. /* Comment */ D. { Comment }

Answer and Explanation

Answer: /* Comment */

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. Which of the following is not a correct variable type?
A. float B. real
C. int D. double

Answer and Explanation

Answer: real

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. Which of the following is the correct operator to compare two variables?
A. := B. =
C. equal D. ==

Answer and Explanation

Answer: ==

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. What are storage classes in 'C' language? Choose multiple options.
a. register keyword
b. extern keyword
c. automatic
d. static
A. a,b,c B. a,b,c,d
C. e,f D. none of these

Answer and Explanation

Answer: e,f

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. How many storage class specifiers are present in "C" language?
A. 3 B. 4
C. 5 D. 6

Answer and Explanation

Answer: 4

Explanation:
auto, register, static and extern are the storage class specifiers in "C".  

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. How many variables scopes are there in "C" language?
A. 2 B. 3
C. 4 D. 5

Answer and Explanation

Answer: 4

Explanation:
body, function, program and file scope in "C".

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.