Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Data Interpretation > Bar Graph > Questions and Answers

Direction to solve :

01. If the production target of all the vehicles together in 2008 is 20% more than the production in 2007. Then what is the percentage deficit in 2008 with respect to the targer, if the number of vehicles produced in 2008 is 520 thousand?
A. Lies between 4% and 5%  B. Less than 3%
C. Greater than 5% D. Lies between 3% and 4%
E. None of these

Answer and Explanation

Answer: Lies between 3% and 4%

Explanation:
Total number of units produced in 2007 is 450 thousands
=> Target in 2008 = 450 x (100 x 20/100)
=> 450 x 1.2 = 540 thousand
=> Deficit = target – actual produced = 540 – 520 = 20
=> Percentage deficit = 20/540 x 100 = 1/27 x 100 < 4% and > 3%

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. If the production of each of A, B, C and D increases by 10% in 2008 and the overall increase in production of all the vehicles is 15%, then what is the net increase in the production of vehicles of type E?
A. 40,000 B. 35,000
C. 30,000 D. 25,000
E. Cannot be determined

Answer and Explanation

Answer: 40,000

Explanation:
Total number of all the vehicles produced in 2008 = (100 +15/100) x (total number of all the vehicles produced in 2007) = 1.15 x 450 = 517.5 thousand
Production of vehicles A, B, C and D in 2008 = 275(1.1) = 302.5
For the total no of all the vehicles to be 517.5 thousand, number of vehicles of type E which are produced in 2008 = 517.5 – 302.5 = 215 thousand.
Increase over the previous year = 215 – 175 = 40 thousand.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. By how many percentage points is the production of the vehicles of type C, as a percentage of the total number of vehicles produced, more in 2006 than in 2007?
A. 4.88  B. 4.44 
C. 2.22  D. 3.33 

Answer and Explanation

Answer: 4.44 

Explanation:
Percentage of vehicles of type C in the total number of vehicles in 2006
=> = 100/375 x 100 = 26.66%
=> Percentage of vehicles of type C in the total number of vehicles in 2007 = 100/450 x 100 = 22.22%
=> 26.66 – 22.22 = 4.44 percentage points.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. For vehicles of type B, the percentage decrease in the production from 2006 to 2007 is equal to percentage increase in the price during the same period. If the price of each vehicle of type B in 2006 was Rs. 2 lakh, then its price in 2007 is?
A. Rs. 2.33 lakh B. Rs. 6 lakh
C. Rs. 2.99 lakh D. Rs. 1.33 lakh
E. Rs. 2.66 lakh

Answer and Explanation

Answer: Rs. 2.66 lakh

Explanation:
Percentage decrease in production of vehicles of type B from 2006
=> To 2007 = 25/75 x 100 = 33.33%
=> Price of vehicle B in 2007
=> 2 x 1.33 = 2 x 4/3 = 2.66 lakh

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. What is the percentage increase in the total production of vehicles by XYZ from 2005 to 2007?
A. 100% B. 50%
C. 150% D. 200%

Answer and Explanation

Answer: 100%

Explanation:
Total number of vehicles produced by the company in 2005 = 225 thousand. Total number of vehicles produced by the company in 2007 = 450 thousand.
Percentage increase = 225/225 x 100 = 100%

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.