Welcome Guest | Sign in | Register

Home > General Knowledge > Days and Years > Questions and Answers

01. Which day is observed as World Food Day?
A. September 10th B. August 16th
C. November 4th D. October 16th

Answer and Explanation

Answer: October 16th

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. When was the first Journalist Day celebrated all over the country?
A. 20th October, 1984. B. 1st October, 1984.
C. 28th October, 1984. D. 8th October, 1984.

Answer and Explanation

Answer: 28th October, 1984.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. India Celebrates February 28 every year as 'National Science Day' because on this day
A. first Indian Space craft was launched B. Nehru laid the foundation of Science labs all over India
C. in 1928 C.V. Raman discovered what was later called the 'Raman Effect' D. Vikram Sarabhai was born

Answer and Explanation

Answer: in 1928 C.V. Raman discovered what was later called the 'Raman Effect'

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. The birthday of which of the leader in India is observed as Children's day?
A. Mahatma Gandhi B. S.Radhakrishnan
C. Rajiv Gandhi D. Jawaharlal Nehru

Answer and Explanation

Answer: Jawaharlal Nehru

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. The World Environment Day is celebrated on
A. April 7 B. June 5
C. August 6 D. June 16

Answer and Explanation

Answer: June 5

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. National Maritime Day falls on
A. April 5 B. June 5
C. October 5 D. September 5

Answer and Explanation

Answer: April 5

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. January 15 is celebrated as the
A. Republic Day B. Ugadhi
C. Teachers' Day D. Army Day

Answer and Explanation

Answer: Army Day

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. Which day is observed as World No Smoking Day ?
A. 15th July B. 31st December
C. 1st January D. 31st May

Answer and Explanation

Answer: 31st May

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. 20th August is celebrated as
A. Earth Day B. Sadbhavana Divas
C. No Tobacco Day D. None of these

Answer and Explanation

Answer: None of these

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. World Literacy Day is observed onSep 5
A. Sep 5 B. Aug 6
C. Sep 8 D. Oct 24

Answer and Explanation

Answer: Sep 8

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. The centenary of Mahatma Gandhi’s arrival in South Africa was celebrated in:
A. May 1993. B. August 1993.
C. September 1993. D. July 1993.

Answer and Explanation

Answer: May 1993.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. When is the World Environment Day?
A. 7th April. B. 5th June.
C. 6th August. D. 16th June.

Answer and Explanation

Answer: 5th June.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
13. The year 1991 was observed in India as the year of
A. Population control B. Girl child
C. Literacy D. Tourism

Answer and Explanation

Answer: Tourism

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
14. When is Labour’s Day celebrated?
A. 1st May. B. 1st June.
C. 2nd May. D. 3rd May.

Answer and Explanation

Answer: 1st May.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
15. 'Teacher's Day' is observed on which of the date?
A. September 5 B. January 30
C. November 14 D. October 2

Answer and Explanation

Answer: September 5

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
16. The first death anniversary day of Sri Rajiv Gandhi was observed as the
A. National Integration Day B. Peace and Love Day
C. Secularism Day D. Anti-Terrorism Day

Answer and Explanation

Answer: Anti-Terrorism Day

Explanation:
May 21, the death anniversary of ex-prime minister of India, Shri Rajiv Gandhi is also observed as Anti Terrorism Day in India.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
17. When does National Maritime Day fall?
A. 5th April. B. 5th June.
C. 5th October. D. 5th September.

Answer and Explanation

Answer: 5th April.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
18. When is the World Population Day observed?
A. May 31 B. October 4
C. December 10 D. July 11

Answer and Explanation

Answer: July 11

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
19. 1981 was the International year of the:
A. Disabled. B. Women.
C. Children. D. Blind.

Answer and Explanation

Answer: Disabled.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
20. Among the following when is Friendship’s Day celebrated?
A. First Sunday of August. B. Second Sunday of August.
C. Last Sunday of August. D. First Monday of August.

Answer and Explanation

Answer: First Sunday of August.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.