Welcome Guest | Sign in | Register

Home > General Knowledge > Famous Personalities > Questions and Answers

01. Who is the father of Geometry?
A. Aristotle B. Euclid
C. Pythagoras  D. Kepler

Answer and Explanation

Answer: Euclid

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. What is common between Kutty, Shankar, Laxman and Sudhir Dar?
A. Film Direction B. Drawing Cartoons 
C. Instrumental Music D. Classical Dance

Answer and Explanation

Answer: Drawing Cartoons 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. Who was known as Iron man of India?
A. Govind Ballabh Pant B. Jawaharlal Nehru
C. Subhas Chandra Bose D. Sardar Vallabhbhai Patel 

Answer and Explanation

Answer: Sardar Vallabhbhai Patel 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Who among the following is a social activist campaigning against child labour?
A. Baba Amte B. Shabana Amzi
C. Mira Nair D. Swami Agnivesh 

Answer and Explanation

Answer: Swami Agnivesh 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. Narendra Dabholkar was famous for his:
A. Lokpal bill fight B. Medical Practice
C. Anti-Superstition fight D. Water movement

Answer and Explanation

Answer: Anti-Superstition fight

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. Which among the following personalities is the inventor of the safety pin?
A. Elias Howe. B. Richard Drew.
C. Samuel Colt. D. Walter Hunt.

Answer and Explanation

Answer: Walter Hunt.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. Who is known as 'Desert Fox'?
A. Bismarck B. Eisenhower
C. Gen. Rommel D. Walter Scott

Answer and Explanation

Answer: Gen. Rommel

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. The first Indian to swim across English channel was
A. V. Merchant B. P. K. Banerji
C. Mihir Sen D. Arati Saha

Answer and Explanation

Answer: Mihir Sen

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. Nishi Vasudeva is the first lady to head an oil company. The name of this oil company is:
A. IOC B. BPCL
C. ONGC D. HPCL

Answer and Explanation

Answer: HPCL

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. Who among the following was an eminent painter?
A. Sarada Ukil B. Uday Shanker
C. V. Shantaram D. Meherally

Answer and Explanation

Answer: Sarada Ukil

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. Michael Jackson is a distinguished person in the field of?
A. Pop Music B. Jounalism
C. Sports D. Acting

Answer and Explanation

Answer: Pop Music

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. The name of Pierre Cardin is associated with which of the following fields?
A. Painting B. Films
C. Pop Music D. Fashion Designing

Answer and Explanation

Answer: Fashion Designing

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
13. Ms Kim Campbell is the first woman Prime Minister of
A. Portugal B. Canada
C. Switzerland D. Congo

Answer and Explanation

Answer: Canada

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
14. Ms. Vijaya Mehta has earned distinction in which of the field?
A. Theatre B. Film Direction
C. Classical Dance D. Journalism

Answer and Explanation

Answer: Theatre

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
15. Charles Correa has distinguished himself in which of the following fields?
A. Painting B. Ballet
C. Architecture D. Western Music

Answer and Explanation

Answer: Architecture

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
16. Who fits with this description 'Indian Cotton merchant, Banker, Congressman, a close associate of Mahatma Gandhi'?
A. M. R. Jayakar B. V. S. Sastri
C. G. D. Birla  D. Jamanlal Bajaj

Answer and Explanation

Answer: G. D. Birla 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
17. Pandit Vishwa Mohan Bhatt, who has won the prestigious 'Grammy Awards' is an exponent in which of the following musical instruments?
A. Guitar B. Violin
C. sarod D. Tabla

Answer and Explanation

Answer: Guitar

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
18. Who is known as 'Indian Bismarck'?
A. Kamaraj B. Sardar Vallabhbhai Patel
C. Nehru D. Rajaji

Answer and Explanation

Answer: Sardar Vallabhbhai Patel

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
19. Who is known as 'Trimurthy of Carnatic Music'?
A. Muthuswami Dikshitar B. Purandardasa
C. Swami Thirunal D. None of these

Answer and Explanation

Answer: Muthuswami Dikshitar

Explanation:
Three great saint composers - Thyagaraja, Muthuswami Dikshitar and Shyama Sastri are known as the 'Trimurti' of Carnatic music. They were not only contemporaries during the later half of the 18th century and the beginning of the 19th century, but were also, incredibly, born in the same town of Thiruvarur in the Thanjavur district of Tamil Nadu.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
20. Raja Ravi Verma, was famous in which of the fields?
A. Painting B. Politics
C. Dance D. Music

Answer and Explanation

Answer: Painting

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.