Welcome Guest | Sign in | Register

Exercise:

Section 1

01. Fathom is the unit of
A. sound B. depth
C. frequency D. distance

Answer and Explanation

Answer: depth

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. Knot is a unit of speed of which of the following?
A. Aeroplane B. Light waves
C. Ship D. Sound waves

Answer and Explanation

Answer: Ship

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. Decibel is the unit for
A. speed of light B. radio wave frequency
C. intensity of sound D. intensity of heat

Answer and Explanation

Answer: intensity of sound

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Light year is a measurement of
A. speed of aeroplanes B. speed of light
C. Stellar distances D. speed of rockets

Answer and Explanation

Answer: Stellar distances

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. One fathom is equal to
A. 6 feet B. 6 meters
C. 60 feet D. 100 cm

Answer and Explanation

Answer: 6 feet

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. kilohertz is a unit which measures
A. power used by a current of one ampere B. electromagnetic radio wave frequencies
C. voltage D. electric resistance

Answer and Explanation

Answer: electromagnetic radio wave frequencies

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. One horse power is equal to
A. 746 watts B. 748 watts
C. 756 watts D. 736 watts

Answer and Explanation

Answer: 746 watts

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. A chronometer measures
A. colour contrast B. sound waves
C. time D. water waves

Answer and Explanation

Answer: time

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. What is the unit for measuring the amplitude of a sound?
A. Decibel B. Coulomb
C. Hum D. Cycles

Answer and Explanation

Answer: Decibel

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. Very small time intervals are accurately measure by
A. White dwarfs B. Quartz clocks
C. Atomic clocks D. Pulsars

Answer and Explanation

Answer: Atomic clocks

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. One kilometre is equal to how many miles?
A. 0.84 B. 0.5
C. 1.6 D. 0.62

Answer and Explanation

Answer: 0.62

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. Nautical mile is a unit of distance used in
A. navigation B. road mile
C. astronomy D. measuring the boundaries of a nation

Answer and Explanation

Answer: navigation

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
13. Reading of a barometer going down is an indication of
A. snow B. storm
C. intense heat D. rainfall

Answer and Explanation

Answer: rainfall

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
14. Electric current is measure by
A. commutator B. anemometer
C. ammeter D. voltmeter

Answer and Explanation

Answer: ammeter

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
15. 'Bar' is the unit of
A. temperature B. heat
C. atmospheric pressure D. current

Answer and Explanation

Answer: atmospheric pressure

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
16. Kilowatt is a unit to measure
A. work B. power
C. electricity D. current

Answer and Explanation

Answer: power

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.