Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Logical Reasoning > Verbal Classification > Questions and Answers

Direction to solve :
Three of the words will be in the same classification, the remaining one will not be. Your answer will be the one word that does NOT belong in the same classification as the others.

01. Which word does NOT belong with the others?
A. inch B. ounce
C. centimeter D. yard

Answer and Explanation

Answer: ounce

Explanation:
An ounce measures weight; the other choices measure length.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. Which word does NOT belong with the others?
A. tulip B. rose
C. bud D. daisy

Answer and Explanation

Answer: bud

Explanation:
Tulip, rose, and daisy are all types of flowers. A bud is not.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. Which word does NOT belong with the others?
A. dodge B. flee
C. duck D. avoid

Answer and Explanation

Answer: flee

Explanation:
Dodge, duck, and avoid are all synonyms meaning evade. Flee means to run away from.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Which word does NOT belong with the others?
A. peninsula B. island
C. bay D. cape

Answer and Explanation

Answer: bay

Explanation:
A peninsula, island, and cape are all landforms; a bay is a body of water.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. Which word does NOT belong with the others?
A. acute B. right
C. obtuse D. parallel

Answer and Explanation

Answer: parallel

Explanation:
Acute, right, and obtuse are geometric terms describing particular angles. Parallel refers to two lines that never intersect.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. Which word does NOT belong with the others?
A. evaluate B. assess
C. appraise D. instruct

Answer and Explanation

Answer: instruct

Explanation:
Evaluate, assess, and appraise are all synonyms; instruct does not mean the same thing

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. Which word does NOT belong with the others
A. Cuba  B. Canada 
C. Norway  D. Denmark 
E. Germany

Answer and Explanation

Answer: Germany

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. Which word does NOT belong with the others?
A. Yak  B. Okapi 
C. Cape Buffalo  D. Bear 
E. Giraffe

Answer and Explanation

Answer: Bear 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. Which word does NOT belong with the others?
A. Letter E B. Letter K
C. Letter M  D. Letter U 
E. Letter W

Answer and Explanation

Answer: Letter U 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. Which word does NOT belong with the others?
A. Neurology  B. Psychology 
C. Tautology  D. Dermatology 
E. Gynecology 

Answer and Explanation

Answer: Tautology 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. Which word does NOT belong with the others?
A. Pun  B. Irony 
C. Alliteration  D. Proverb 
E. Oxymoron

Answer and Explanation

Answer: Proverb 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. Which word does NOT belong with the others?
A. Surprise  B. Daze 
C. Stunned  D. Excite 
E. Shock

Answer and Explanation

Answer: Stunned 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
13. Which word does NOT belong with the others?
A. Badminton  B. Carrom 
C. Tennis  D. Volley Ball 

Answer and Explanation

Answer: Carrom 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
14. Which word does NOT belong with the others?
A. Bee-Hive  B. Lion-Cage 
C. Fish-Water  D. Bird-Nest 

Answer and Explanation

Answer: Lion-Cage 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
15. Which word does NOT belong with the others?
A. Cow-Calf  B. Dog-Puppy 
C. Sheep-Cub  D. None of these

Answer and Explanation

Answer: Sheep-Cub 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
16. Which word does NOT belong with the others?
A. Fruits  B. Grass 
C. Flowers  D. Vegetables

Answer and Explanation

Answer: Grass 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
17. Which word does NOT belong with the others?
A. Verb  B. Noun 
C. Comprehension  D. Pronoun

Answer and Explanation

Answer: Comprehension 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
18. Which word does NOT belong with the others?
A. History  B. Geography 
C. Science  D. English

Answer and Explanation

Answer: English

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.