Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Logical Reasoning > Analyzing Arguments > Questions and Answers

Direction to solve :
Choose the statement that is best supported by the information given in the question passage.

01. If you're a fitness walker, there is no need for a commute to a health club. Your neighborhood can be your health club. You don't need a lot of fancy equipment to get a good workout either. All you need is a well-designed pair of athletic shoes.
This paragraph best supports the statement that
A. fitness walking is a better form of exercise than weight lifting. B. a membership in a health club is a poor investment.
C. walking outdoors provides a better workout than walking indoors. D. fitness walking is a convenient and valuable form of exercise.
E. poorly designed athletic shoes can cause major foot injuries.

Answer and Explanation

Answer: fitness walking is a convenient and valuable form of exercise.

Explanation:
By stating that fitness walking does not require a commute to a health club, the author stresses the convenience of this form of exercise. The paragraph also states that fitness walking will result in a good workout. Choice a is incorrect because no comparison to weight lifting is made. Choice b may seem like a logical answer, but the paragraph only refers to people who are fitness walkers, so for others, a health club might be a good investment. Choice c is not in the passage. Although choice e seems logical, the paragraph does not indicate that the wrong shoes will produce major injuries.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. Today's workforce has a new set of social values. Ten years ago, a manager who was offered a promotion in a distant city would not have questioned the move. Today, a manager in that same situation might choose family happiness instead of career advancement.
This paragraph best supports the statement that
A. most managers are not loyal to the corporations for which they work. B. businesses today do not understand their employees needs.
C. employees social values have changed over the past ten years. D. career advancement is not important to today's business managers.
E. companies should require their employees to accept promotions.

Answer and Explanation

Answer: employees social values have changed over the past ten years.

Explanation:
A change in employee social values over the past ten years is implied in the whole paragraph, but particularly in the first sentence. Choice a is incorrect because the loyalty of the managers to their corporations is never discussed. There is no support for choice b. In choice d, perhaps career advancement is less important than it once was, but the paragraph does not indicate that advancement is unimportant to managers. Choice e is an opinion that is not supported.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. Obesity is a serious problem in this country. Research suggests that obesity can lead to a number of health problems including diabetes, asthma, and heart disease. Recent research has even indicated that there may be a relationship between obesity and some types of cancer. Major public health campaigns that increase awareness and propose simple lifestyle changes that will, with diligence and desire, eliminate or least mitigate the incidence of obesity are a crucial first step in battling this critical problem.
This paragraph best supports the statement that
A. public health campaigns that raise consciousness and propose lifestyle changes are a productive way to fight obesity. B. obesity is the leading cause of diabetes in our country.
C. people in our country watch too much television and do not exercise enough. D. a decline in obesity would radically decrease the incidence of asthma.
E. fast-food restaurants and unhealthy school lunches contribute greatly to obesity.

Answer and Explanation

Answer: public health campaigns that raise consciousness and propose lifestyle changes are a productive way to fight obesity.

Explanation:
The support for this choice is in the last sentence, which states that major public health campaigns that increase awareness and propose lifestyle changes are important in our fight against obesity. Choice b can be ruled out because although the paragraph states that obesity can lead to diabetes, it doesn't tell us that it is the leading cause of this disease. Choices c and e might sound reasonable and true, but they are not supported in the paragraph. And although we are told that obesity has been connected to asthma, this fact is not quantified in any way, so choice d is also not supported by the information given.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Walk into any supermarket or pharmacy and you will find several shelves of products designed to protect adults and children from the sun. Additionally, a host of public health campaigns have been created, including National Skin Cancer Awareness Month, that warn us about the sun's damaging UV rays and provide guidelines about protecting ourselves. While warnings about the sun's dangers are frequent, a recent survey found that fewer than half of all adults adequately protect themselves from the sun.
This paragraph best supports the statement that
A. children are better protected from the sun's dangerous rays than adults B. sales of sun protection products are at an all-time high.
C. adults are not heeding the warnings about the dangers of sun exposure seriously enough. D. more adults have skin cancer now than ever before
E. there is not enough information disseminated about the dangers of sun exposure.

Answer and Explanation

Answer: adults are not heeding the warnings about the dangers of sun exposure seriously enough.

Explanation:
The last sentence gives direct support for this response. Although children might be better protected from the sun than adults, the paragraph does not specifically cite statistics about children, so we can't know for sure, ruling out choice a. There is no evidence provided in the paragraph to support choices b and d. Choice e is incorrect since the last sentence tells us that warnings about the sun's dangers are frequent.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. By the time they reach adulthood, most people can perform many different activities involving motor skills. Motor skills involve such diverse tasks as riding a bicycle, threading a needle, and cooking a dinner. What all these activities have in common is their dependence on precision and timing of muscular movement.
This paragraph best supports the statement that
A. most adults have not refined their motor skills. B. all adults know how to ride a bicycle.
C. refined motor skills are specifically limited to adults. D. children perform fewer fine motor activities in a day than adults do.
E. threading a needle is a precise motor skill.

Answer and Explanation

Answer: threading a needle is a precise motor skill.

Explanation:
The second sentence states that threading a needle involves motor skill. The other choices are not in the paragraph.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. Human technology developed from the first stone tools about two and a half million years ago. At the beginning, the rate of development was slow. Hundreds of thousands of years passed without much change. Today, new technologies are reported daily on television and in newspapers.
This paragraph best supports the statement that
A. stone tools were not really technology. B. stone tools were in use for two and a half million years
C. there is no way to know when stone tools first came into use. D. In today's world, new technologies are constantly being developed
E. none of the latest technologies is as significant as the development of stone tools.

Answer and Explanation

Answer: In today's world, new technologies are constantly being developed

Explanation:
The last sentence states that new technologies are reported daily, and this implies that new technologies are being constantly developed. There is no support for choice a.With regard to choice b, stone tools were first used two and a half million years ago, but they were not neessarily in use all that time. Choice c is clearly wrong since the paragraph states when stone tools first came into use. Although some may agree that choice e is true, the author of the paragraph does not give support for this opinion.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.