Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Logical Reasoning > Artificial Language > Questions and Answers

Direction to solve :
First, you will be given a list of three "nonsense" words and their English word meanings. The question(s) that follow will ask you to reverse the process and translate an English word into the artificial language.

01. Here are some words translated from an artificial language.
tamceno means sky blue
cenorax means blue cheese
aplmitl means star bright
Which word could mean "bright sky"?
A. cenotam B. mitltam
C. raxmitl D. aplceno

Answer and Explanation

Answer: mitltam

Explanation:
Tam means sky; ceno means blue; rax means cheese; apl means star; and mitlmeans bright. So, mitltam means bright sky.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. Here are some words translated from an artificial language.
myncabel means saddle horse
conowir means trail ride
cabelalma means horse blanket
Which word could mean "horse ride"?
A. cabelwir B. conocabel
C. almamyn D. conoalma

Answer and Explanation

Answer: cabelwir

Explanation:
Myn means saddle; cabel means horse; cono means trail; and wir means ride. Therefore, cabelwir is the correct answer.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. Here are some words translated from an artificial language.
granamelke means big tree
pinimelke means little tree
melkehoon means tree house
Which word could mean "big house"?
A. granahoon B. pinishur
C. pinihoon D. melkegrana

Answer and Explanation

Answer: granahoon

Explanation:
Grana means big;melkemeans tree; pini means little; hoonmeans house. Therefore, granahoon means big house.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Here are some words translated from an artificial language.
jalkamofti means happy birthday
moftihoze means birthday party
mentogunn means goodness
Which word could mean "happiness"?
A. jalkagunn B. mentohoze
C. moftihoze D. hozemento

Answer and Explanation

Answer: jalkagunn

Explanation:
Jalka means happy;moftimeans birthday; hoze means party; mento means good; and gunn means the suffix –ness. We know the answer must include the suffix –ness. The only choice that uses that suffix is choice a.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. Here are some words translated from an artificial language.
morpirquat means birdhouse
beelmorpir means bluebird
beelclak means bluebell
Which word could mean "houseguest"?
A. morpirhunde B. beelmoki
C. quathunde D. clakquat

Answer and Explanation

Answer: quathunde

Explanation:
Morpir means bird; quat means house; beel means blue; clak means bell. Choice c, which begins with quat, is the only possible option.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. Here are some words translated from an artificial language.
krekinblaf means workforce
dritakrekin means groundwork
krekinalti means workplace
Which word could mean "someplace"?
A. moropalti B. krekindrita
C. altiblaf D. dritaalti

Answer and Explanation

Answer: moropalti

Explanation:
Krekin means work; blaf means force; drita means ground; and alti means place. Drita means ground, so that rules out choices b and d. Choice c isn't correct because blaf means force. That leaves choice a as the only possible answer.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. SOFT DRINK means TAMM DUG, HARD DRINK means FIM TAMM, ICECOLD means COL FU. What does COLD DRINK mean in that same language?
A. FU DUG  B. FU TAMM 
C. FIM FU  D. DUG COL

Answer and Explanation

Answer: FU TAMM 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. If FON DYU means HARD DISK, DISK PACK means DYU PIK & PEN DRIVE means PITT EN, what does DISK DRIVE mean?
A. DYU EN  B. PIK EN 
C. FON EN  D. NONE OF THESE

Answer and Explanation

Answer: DYU EN 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. In a certain language GEOMETRY is written as YOEMERTG. How is TRIANGLE written in that same language?
A. ERIANLGT B.  EIRANLGT 
C.  ERANLGIT  D. EARNGLIT

Answer and Explanation

Answer:  EIRANLGT 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. VISHNU is written as UHNSVI just like GANESH is written as?
A. HESNAG B. HESNGA 
C. HSENAG D. HNESAG

Answer and Explanation

Answer: HESNGA 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. GROUND is written as BLSMPE just like STRONG is written as?
A. ELMPRQ  B.  EMLPQR 
C. ELMRPQ D. EMLRPQ 

Answer and Explanation

Answer: ELMPRQ 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. EMPLOYER is written as OREYEPML just like PROPERTY is written as? 
A. EYTRPROP  B. EYRTPROP 
C. EYRTPORP  D. EYTRPORP

Answer and Explanation

Answer: EYTRPORP

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.