Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Logical Reasoning > Artificial Language > Questions and Answers

Direction to solve :
Directions for questions: Study the following sequence carefully and answer the questions given below it.

2T#K7PN3R?5Q1SA9@4EG%8JB6M ! V9Z

01. Which is the 13th element to the left of the 8th element from the right end?
A. D # B. T
C. K     D. V
E. ?

Answer and Explanation

Answer: ?

Explanation:
The 13th element to the left of the 8"1 element from the right end is 21st from the right end. The element is'?'

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. How many digits are there which are immediately followed by a symbol but not immediately preceded by a consonant?
A. 3 B. 1
C. 2 D. 4
E. 0

Answer and Explanation

Answer: 1

Explanation:
 Only '9' satisfies the given condition.      

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03.  Find the next term in the following series: 86V, 2KN, ?19,………….
A. A4%         B. 5S@
C. E86  D. 68E
E. None of these

Answer and Explanation

Answer: E86 

Explanation:
The sequence in 86V, 2KN, ? 19 ,…………
The logic is as follows
8+3 6+3 V+3 , 2+3K+3N+3, ?+3 1+3 9+3, E+3 8+36.
Hence, E86 is the next term.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Four of the following are alike. Find the odd one.
A. 7PN B. Q1S
C. 4GB  D. 6M!
E. SA9

Answer and Explanation

Answer: 4GB 

Explanation:
All the given terms are three successive elements of the sequence, except 4GB.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. Which is the 4th element to the right of the 23rd element from the right end?
A. Q B. K
C. B D. #

Answer and Explanation

Answer: Q

Explanation:
The 4th element to the right of the 23rd element from the right end is = 23 - 4=19th from the right end which is 'Q'.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. If in a certain language, POPULAR is coded as QPQVMBS, which word would he coded as GBNPVT ? 
A. FARMER  B. FAMOUS
C. FRAMES  D. FARMES 
E. FAMOTH

Answer and Explanation

Answer: FAMOUS

Explanation:
Each letter of the word is one step behind the corresponding letter of the code. 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. If in a certain language, UTENSIL is coded as WVGPUKN, which word would be coded as DMSFXG?            
A. BKQEVE  B. BKQDWE 
C. BKQDWF  D. BKQDVE 
E. BKQDVF

Answer and Explanation

Answer: BKQDVF

Explanation:
Each letter of the word is two steps behind the corresponding letter of the code.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. If ROBUST is coded as QNATRS in a certain language, which word would be coded as ZXCMP ?   
A. BZEOR  B. AYDNQ 
C. AWDLQ D. YYBNO
E. YWBLO

Answer and Explanation

Answer: AYDNQ 

Explanation:
Each letter of the word is one step ahead of the corresponding letter of the code

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. If EHFNRQ is the code for BECKON, which word has the code QDFWXULQ ? 
A. NCAUTIRN  B. NACUTIRN 
C. NATCRIUN  D. NACTURIN 
E. NACUTRIN

Answer and Explanation

Answer: NACTURIN 

Explanation:
Each letter of the word is three steps behind the corresponding letter of the code.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. In a certain code, REFRIGERATOR is coded as ROTAREGIRFER. Which word would be NOITINUMMA ? 
A. ANMONITUTNI  B. AMNTOMUIIN 
C. AMMUNITION  D. NMMUNITIOA 
E. None of these

Answer and Explanation

Answer: AMMUNITION 

Explanation:
The order of letters of the word is reversed in the code. So, reverse the order letters in the code to get the word. 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.