Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Logical Reasoning > Essential Part > Questions and Answers

Exercise:

Section 1

Direction to solve :
Each of the following questions contains a word followed by answer choices. You have to choose the word which is the most essential part of the given word.

01.      book
A. fiction B. pages
C. pictures D. learning

Answer and Explanation

Answer: pages

Explanation:
The necessary part of a book is its pages; there is no book without pages. Not all books are fiction (choice a), and not all books have pictures (choice c). Learning (choice d) may or may not take place with a book

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. guitar
A. band B. teacher
C. songs D. strings

Answer and Explanation

Answer: strings

Explanation:
A guitar does not exist without strings, so strings are an essential part of a guitar. A band is not necessary to a guitar (choice a). Guitar playing can be learned without a teacher (choice b). Songs are byproducts of a guitar (choice c)

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. antique
A. rarity B. artifact
C. aged D. prehistoric

Answer and Explanation

Answer: aged

Explanation:
An antique is something that belongs to, or was made in, an earlier period. It may or may not be a rarity (choice a), and it does not have to be an artifact, an object produced or shaped by human craft (choice b). An antique is old but does not have to be prehistoric (choice d)

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. domicile
A. tenant B. dwelling
C. kitchen D. house

Answer and Explanation

Answer: dwelling

Explanation:
A domicile is a legal residence, so dwelling is the essential component for this item. You do not need a tenant (choice a) in the domicile, nor do you need a kitchen (choice c). A house (choice d) is just one form of a domicile (which could also be a tent, hogan, van, camper, motor home, apartment, dormitory, etc.). 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. recipe
A. desserts B. directions
C. cookbook D. utensils

Answer and Explanation

Answer: directions

Explanation:
A recipe is a list of directions to make something. Recipes may be used to prepare desserts (choice a), among other things. One does not need a cookbook (choice c) to have a recipe, and utensils (choice d) may or may not be used to make a recipe.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. saddle
A. horse B. seat
C. stirrups D. horn

Answer and Explanation

Answer: seat

Explanation:
A saddle is something one uses to sit on an animal, so it must have a seat (choice b). A saddle is often used on a horse (choice a), but it may be used on other animals. Stirrups (choice c) are often found on a saddle but may not be used. A horn (choice d) is found on Western saddles, but not English saddles, so it is not the essential element here.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. Antique
A. Museum  B. Precious 
C. Rarest  D. None of these

Answer and Explanation

Answer: None of these

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. Doctor 
A. Hospital  B. MBBS Degree 
C. Nurse  D. None of these 

Answer and Explanation

Answer: MBBS Degree 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. Marriage
A. Ring  B. Temple 
C. Same caste  D. None of these 

Answer and Explanation

Answer: None of these 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. Chocolates
A. Moulds  B. Cocoa powder 
C. Nuts  D. All of these

Answer and Explanation

Answer: Cocoa powder 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. Country
A. Corruption  B. Law and order 
C. Poverty  D. Democracy

Answer and Explanation

Answer: Corruption 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. Juice
A. Fruit pulp  B. Grinder 
C. Sugar  D. Ice

Answer and Explanation

Answer: Fruit pulp 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.