Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Verbal Ability > Change Of Voice > Questions and Answers

Exercise:

Section 1

Direction to solve :
In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.

01. I remember my sister taking me to the museum.
A. I remember I was taken to the museum by my sister. B. I remember being taken to the museum by my sister.
C. I remember myself being taken to the museum by my sister. D. I remember taken to the museum by my sister.

Answer and Explanation

Answer: I remember being taken to the museum by my sister.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. They greet me cheerfully every morning.
A. Every morning I was greeted cheerfully. B. I am greeted cheerfully by them every morning.
C. I am being greeted cheerfully by them every morning. D. Cheerful greeting is done by them every morning to me.

Answer and Explanation

Answer: I am greeted cheerfully by them every morning.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. They have built a perfect dam across the river.
A. Across the river a perfect dam was built. B. A perfect dam has been built by them across the river.
C. A perfect dam should have been built by them. D. Across the river was a perfect dam.

Answer and Explanation

Answer: A perfect dam has been built by them across the river.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. You need to clean your shoes properly.
A. Your shoes are needed to clean properly. B. You are needed to clean your shoes properly.
C. Your shoes need to be cleaned properly. D. Your shoes are needed by you to clean properly.

Answer and Explanation

Answer: Your shoes need to be cleaned properly.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. The invigilator was reading out the instructions.
A. The instructions were read by the invigilator. B. The instructions were being read out by the invigilator.
C. The instructions had been read out by the invigilator. D. The instructions had been read by the invigilator.

Answer and Explanation

Answer: The instructions were being read out by the invigilator.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. A child could not have done this mischief.
A. This mischief could not be done by a child. B. This mischief could not been done by a child.
C. This mischief could not have been done by a child. D. This mischief a child could not have been done.

Answer and Explanation

Answer: This mischief could not have been done by a child.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. Do you know the health minister?
A. Are you known to the health minister? B. Is the health minister known by you?
C. Is the health minister known to you? D. Has the health minister known by you?

Answer and Explanation

Answer: Is the health minister known to you?

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. The teacher was reading out the questions aloud.
A. The questions were read aloud by the teacher.  B. The questions were being read out aloud by the teacher. 
C. The questions had been read out aloud by the teacher.  D. The questions had been read aloud by the teacher.

Answer and Explanation

Answer: The questions were being read out aloud by the teacher. 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. People believe him to be the culprit. 
A. Him is believed to be culprit by the people.  B. He is believed to be culprit. 
C. He is believed to be culprit by the people.  D. He to be culprit is believed by the people.

Answer and Explanation

Answer: He is believed to be culprit by the people. 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. Why does he not discuss things with his colleagues these days?
A. Why are things not discussed with his colleagues by him these days? B. Why things are not discussed with his colleagues by him these days?
C. Why will things not be discussed with his colleagues by him these days? D. Why were things not discussed with his colleagues by him these days?

Answer and Explanation

Answer: Why are things not discussed with his colleagues by him these days?

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. Did they see the movie?
A. Has the movie been seen by them? B. Had the movie been seen by them?
C. Will the movie be seen by them? D. Was the movie seen by them?

Answer and Explanation

Answer: Was the movie seen by them?

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.