Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Verbal Ability > Closet Test > Questions and Answers

Direction to solve :
Complete the following sentences.
The principal advantage in having a clear cut objective of business is that it does not derail; the enterprise does not stray _____(1)_____ the direct route that it has set for _____(2)____ Enterprises with well defined objectives can conveniently undertake _____(3)______ and follow long range development policies. Recognition of objectives ______(4)______ the temptation to compromise long range ______(5)______for short term gains and improves coordination in work and consistency in policy.

01. Select correct options for the blank (1) in above paragraph.
A. from B. on
C. along D. towards

Answer and Explanation

Answer: from

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. Select correct options for the blank (2) in above paragraph.
A. others B. industry
C. itself D. government

Answer and Explanation

Answer: itself

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. Select correct options for the blank (3) in above paragraph.
A. production B. research
C. audit D. appraisal

Answer and Explanation

Answer: production

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Select correct options for the blank (4) in above paragraph.
A. invites B. defers
C. shifts D. removes

Answer and Explanation

Answer: removes

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. Select correct options for the blank (5) in above paragraph
A. objectives B. loses
C. interests D. profits

Answer and Explanation

Answer: objectives

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum

Direction to solve :
Complete the following sentences.

Today most businessmen are very worried. To begin with, they are not used to competition.In the past they sold whatever _____(1)_____ produced at whatever prices they chose. But ______(2)_____ increasing competition, customers began to _____(3)_____ and choose. Imports suddenly became ______(4)______ available and that too at cheaper _____(5)_____

06. Select correct options for the blank (1) in above paragraph.
A. it B. he
C. they D. we

Answer and Explanation

Answer: they

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. Select correct options for the blank (2) in above paragraph.
A. with B. by
C. after D. from

Answer and Explanation

Answer: with

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. Select correct options for the blank (3) in above paragraph.
A. buy B. take
C. pick D. want

Answer and Explanation

Answer: pick

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. Select correct options for the blank (4) in above paragraph.
A. hardly B. easily
C. frequently D. conveniently

Answer and Explanation

Answer: easily

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. Select correct options for the blank (5) in above paragraph.
A. costs B. returns
C. dividend D. prices

Answer and Explanation

Answer: prices

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum

Direction to solve :
Complete the following sentences.

Let children learn to judge their own work. A child ______(1)_____ to talk does not learn ______(2)_____ being corrected all the time  _____(3)_____ corrected too much, he will ____(4)_____ talking. He notices a thousand times a day the difference between the ______(5)_____ he uses and the language those around him use.

11. Select correct options for the blank (1) in above paragraph.
A. learning B. experimenting
C. experiencing D. endeavouring

Answer and Explanation

Answer: experimenting

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. Select correct options for the blank (2) in above paragraph.
A. in B. on
C. by D. to

Answer and Explanation

Answer: by

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
13. Select correct options for the blank (3) in above paragraph.
A. unless B. being
C. until D. if

Answer and Explanation

Answer: if

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
14. Select correct options for the blank (4) in above paragraph.
A. stop B. halt
C. avoid D. shun

Answer and Explanation

Answer: avoid

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
15. Select correct options for the blank (5) in above paragraph
A. speech B. language
C. talk D. skill

Answer and Explanation

Answer: language

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.