Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Verbal Ability > Idioms And Phrases > Questions and Answers

Direction to solve :
Some proverbs/idioms are given below together with their meanings. Choose the correct meaning of proverb/idiom

01. To pick holes
A. To find some reason to quarrel B. To destroy something
C. To criticise someone D. To cut some part of an item
E. None of these

Answer and Explanation

Answer: To criticise someone

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. To be above board
A. To have a good height B. To be honest in any business deal
C. They have no debts D. To try to be beautiful
E. None of these

Answer and Explanation

Answer: To be honest in any business deal

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. To keeps one's temper
A. To become hungry B. To be in good mood
C. To preserve ones energy D. To be aloof from
E. None of these

Answer and Explanation

Answer: To be in good mood

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. To cry wolf
A. To listen eagerly B. To give false alarm
C. To turn pale D. To keep off starvation

Answer and Explanation

Answer: To give false alarm

Explanation:
None of these

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. The speaker gave a bird's eye view of the political conditions in the country.
A. a personal view B. a general view
C. a biased view D. a detailed presentation

Answer and Explanation

Answer: a general view

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. As a politician he is used to being in the limelight all the time.
A. giving speeches B. the object of admiration
C. the centre of attraction D. an object of public notice

Answer and Explanation

Answer: the centre of attraction

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. Though he has lot of money, yet all his plans are built upon sand.
A. established on insecure foundations B. based on inexperience
C. resting on cheap material D. resting on immature ideas

Answer and Explanation

Answer: resting on immature ideas

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. There has been bad blood between the two communities even before shouting.
A. Impure blood B. Ill feeling
C. Bloody fights D. Quarrels

Answer and Explanation

Answer: Ill feeling

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. Throw down the gauntlet
A. Challenge  B. start working 
C. show disappointment  D. accept defeat 
E. cower in fear

Answer and Explanation

Answer: Challenge 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. To eat humble pie
A. To give a feast  B. to work hard 
C. to apologize  D. to stay in jail 
E. not to speak out

Answer and Explanation

Answer: to apologize 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. To play fast & loose
A. To sing aloud  B. to play dishonestly 
C. to show kindness  D. to act unreliably 
E. To move quickly

Answer and Explanation

Answer: to act unreliably 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. Pay a score
A. Pay back debts  B. to retort 
C. inflict wounds  D. show weakness 
E. avenge an injury

Answer and Explanation

Answer: avenge an injury

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
13. In the nick of time
A. At the exact time  B. in advance 
C. long before time  D. for want of time
E. At about the same time

Answer and Explanation

Answer: At the exact time 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.