Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Verbal Ability > One Word Substitutes > Questions and Answers

Exercise:

Section 1

Direction to solve :
In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

01. One who possesses many talents
A. Versatile B. Nubile
C. Exceptional D. Gifted

Answer and Explanation

Answer: Versatile

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. One who eats everything
A. Omnivorous B. Omniscient
C. Irrestible D. Insolvent

Answer and Explanation

Answer: Omnivorous

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. Tending to move away from the centre or axis
A. Centrifugal B. Centripetal
C. Axiomatic D. Awry

Answer and Explanation

Answer: Centrifugal

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Teetotaller means
A. One who abstains from theft B. One who abstains from meat
C. One who abstains from taking wine D. One who abstains from malice

Answer and Explanation

Answer: One who abstains from taking wine

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05.  One who is not easily pleased by anything
A. Maiden B. Mediaeval
C. Precarious D. Fastidious

Answer and Explanation

Answer: Fastidious

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. A small shop that sells fashionable clothes, cosmetics, etc.
A. Store B. Stall
C. Boutique D. Booth

Answer and Explanation

Answer: Boutique

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. A person not sure of the existence of god
A. Cynic B. Agnostic
C. Atheist D. Theist

Answer and Explanation

Answer: Agnostic

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. Study of birds
A. Orology B. Optology
C. Opthalmology D. Ornithology

Answer and Explanation

Answer: Ornithology

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. A handwriting that can not be read
A. Caliph B. Caligraphy
C. Illegible D. Unreadable

Answer and Explanation

Answer: Illegible

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum

Direction to solve :
Fill the correct word which suits the sentence

10. God is present everywhere. He is __________.
A. Omniscient B. Omnipresent
C. Omnipotent D. Convalescent

Answer and Explanation

Answer: Omnipresent

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. He can not live in a closed apartment. He is _____
A. Claustrophobic B. Congested
C. Acrophobic D. Coprastasophobic

Answer and Explanation

Answer: Claustrophobic

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.