Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Verbal Ability > Ordering Of Sentences > Questions and Answers

Direction to solve :
In questions below, each passage consists of six sentences. The first and sixth sentences are given in the begining. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences.

01. S1: Venice is a strange and beautiful city in the north of Italy.
P : There are about four hundred old stone bridges joining the island of Venice.
Q : In this city there are no motor cars, no horses, no buses.
R : These small islands are near one another.
S : It is not an island but a hundred and seventeen islands.
S6: This is because Venice has no streets.

The Proper sequence should be:
A. PQRS B. PRQS
C. SRPQ D. PQSR

Answer and Explanation

Answer: SRPQ

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. S1: A gentleman who lived alone always had two plates placed on the table at dinner time.
P : One day just as he sat down to dine, the cat rushed in to the room.
Q : One plate was for himself and other was for his cat.
R : she drooped a mouse into her own plate and another into her master plate.
S : He used to give the cat a piece of meat from his own plate.
S6: In this way the cat showed her gratitude to her master.

The Proper sequence should be:
A. QSPR B. PSRQ
C. QRSP D. RPQS

Answer and Explanation

Answer: QSPR

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. S1: The Bhagavadgita recognises the nature of man and the needs of man.
P : All these three aspects constitute the nature of man.
Q : It shows how the human being is rational one, an ethical one and a spiritual one.
R : More than all, it must be a spiritual experience.
S : Nothing can give him fulfilment unless it satisfies his reason, his ethical conscience.
S6: A man whom does not harmonise them, is not truly human.

The Proper sequence should be:
A. PSRQ B. RSPQ
C. QPSR D. PSQR

Answer and Explanation

Answer: QPSR

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. S1: Once King Shantnu met a young and beautiful fisher girl.
P : He went to the fisherman and asked him for her hand in marriage.
Q : The King was extremely sad and returned to his palace.
R : He fell in love with the fisher girl.
S : The fisherman agreed to it condition that the son of his daughter should be heir to the throne of Hastinapur.
S6: Devavrata, the King's son, asked him the reason of his sadness.

The Proper sequence should be:
A. PQRS B. RPSQ
C. QSPR D. PSQR

Answer and Explanation

Answer: RPSQ

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. S1: Once upon a time an ant lived on the bank of river.
P : The dove saw the ant struggling in water in a helpless condition.
Q : All its efforts to come up is failed.
R : One day it suddenly slipped in to water.
S : A dove lived in the tree on the bank not far from the spot.
S6: She was touched.

The Proper sequence should be:
A. RQSP B. QRPS
C. SRPQ D. PQRS

Answer and Explanation

Answer: RQSP

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. S1: But how does a new word get into the dictionary?
P : When a new dictionary is being edited, a lexicographer collects all the alphabetically arranged citation slips for a particular word.
Q : The dictionary makers notice it and make a note of it on a citation slip.
R : The moment new word is coined, it usually enter the spoken language.
S : The word then passes from the realm of hearing to the realm of writing.
S6: He sorts them according to their grammatical function, and carefully writes a definition.

The Proper sequence should be:
A. PQRS B. PRSQ
C. RQPS D. RSQP

Answer and Explanation

Answer: PQRS

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. S1: It was a dark moonless night.
P : He turned over the pages, reading passages here and there.
Q : He heard them on the floor.
R : The poet took down his books of poems from his shelves.
S : Some of them contained his earliest writings which he had almost forgotten.
S6: They all seemed to him to be poor and ordinary mere childish words.

The Proper sequence should be:
A. RPQS B. RQSP
C. RSPQ D. RPSQ

Answer and Explanation

Answer: RPSQ

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. S1: The study of speech disorders due to brain injury suggests that patients can think without having adequate control over their language.
P : But they succeed in playing games of chess.
Q : Some patients, for example fail to find the names of objects presented to them.
R : They can even use the concepts needed for chess playing, though they are unable to express many of the concepts in ordinary language.
S : They even find it difficult to interpret long written notices.
S6: How they manage to do this we do not know.

The Proper sequence should be:
A. PSQR B. RPSQ
C. QSPR D. SRPQ

Answer and Explanation

Answer: QSPR

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.