Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Verbal Ability > Sentence Improvement > Questions and Answers

Direction to solve :

In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option 'D' is the answer.

01. He found a wooden broken chair in the room.
A. wooden and broken chair B. broken wooden chair
C. broken and wooden chair D. No improvement

Answer and Explanation

Answer: broken wooden chair

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. While crossing the highway a five year old child was knocked out by a passing car.
A. away B. up
C. down D. No improvement

Answer and Explanation

Answer: down

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. No one could explain how a calm and balanced person like him could penetrate such a mindless act on his friends.
A. perpetuate B. perpetrate
C. precipitate D. No improvement

Answer and Explanation

Answer: perpetrate

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. I hope you won't object to me watching while you work.
A. against me watching B. me to watch
C. to my watching D. No improvement

Answer and Explanation

Answer: to my watching

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. Whenever my students come across new words, I ask them to look for them in the dictionary.
A. to look it up B. to look them up
C. to look at them D. No improvement

Answer and Explanation

Answer: to look them up

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. We should strive to create a work environment that empowers people to unleash their potential and contribute as long as they are with the company, creating a supply of leaders.
A. robust pipeline of future employees.  B. supply of employees for the future. 
C. bright future for the company D. no improvement required.

Answer and Explanation

Answer: robust pipeline of future employees. 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. Despite record governmental spending on drug and alcohol prevention programs, the number of children turning to these harmful and addictive substances remains steady.
A. Although the government is spending a lot  B. Even though the government is spending so much
C. Inspite of so much money being spent by the government D. no improvement required.

Answer and Explanation

Answer: no improvement required.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. Needless to say, our understanding with India’s leading banks guarantees that the interview is ready for you too.
A. our authority at India’s leading banks B. our relationship with India’s leading banks
C. our hold at India’s leading banks D. no improvement required

Answer and Explanation

Answer: our relationship with India’s leading banks

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. Some years ago, during the summer time, I heard some loud rumblings from the street behind my Delhi flat.
A. on the street B. in the lane 
C. at the lane D. no improvement is required

Answer and Explanation

Answer: no improvement is required

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.