Welcome Guest | Sign in | Register

Home > Verbal Ability > Verbal Analogies > Questions and Answers

Direction to solve :
Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

01. PAIN:SEDATIVE
A. comfort:stimulant B. grief:consolation
C. trance:narcotic D. ache:extraction

Answer and Explanation

Answer: grief:consolation

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. PORK:PIG
A. rooster:chicken B. mutton:sheep
C. steer:beef D. lobster:crustacean

Answer and Explanation

Answer: mutton:sheep

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. DISTANCE:MILE
A. liquid:litre B. bushel:corn
C. weight:scale D. fame:television

Answer and Explanation

Answer: liquid:litre

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. GRAVITY:PULL
A. iron:metal B. north pole:directions
C. magnetism:attraction D. dust:desert

Answer and Explanation

Answer: magnetism:attraction

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. FILTER:WATER
A. curtail:activity B. expunge:book
C. edit:text D. censor:play

Answer and Explanation

Answer: censor:play

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. Natural : Synthetic
A. Introduction : Thesis B. Fragrance : Perfume
C. Chalk : Powder D. Gas : Petroleum

Answer and Explanation

Answer: Fragrance : Perfume

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. Crash : Course
A. Antique : silver B. Old : memories
C. Public : Government D. Sincere : Student

Answer and Explanation

Answer: Public : Government

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. Ballistics : Projectiles
A. Entomology : Insects B. Aeronautics : Satellites
C. Oneirology : Dreams D. Orthopedics : Musculoskeletal system

Answer and Explanation

Answer: Aeronautics : Satellites

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. Dance : Choreography
A. Script : Writing  B. Music : Composition
C. Food : Cooking D. Skipping : Rope

Answer and Explanation

Answer: Skipping : Rope

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. Wraith : Ghost
A. Height : Elevation B. Prayer : Slogan
C. Actual : Excuse D. Vertex : Summit

Answer and Explanation

Answer: Vertex : Summit

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.