Welcome Guest | Sign in | Register

Home > General Knowledge > Inventions > Questions and Answers

01. What device for new parents did Ann Moore invent in 1969?
A. Bottle warmer B. Baby monitor
C. Disposable diaper D. Infant carrier

Answer and Explanation

Answer: Infant carrier

Explanation:
Ann got the idea for the Snugli infant carrier from the traditional African baby carriers she observed while a volunteer for the Peace Corps in Africa.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. What office item was invented by Bette Nesmith Graham in 1951?
A. Fax machine B. Stapler
C. Liquid Paper D. Copy machine

Answer and Explanation

Answer: Liquid Paper

Explanation:
Bette's other claim to fame was being the mother of Michael Nesmith of the Monkees.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. Who invented the phonograph
A. Thomas Edison B. John Kruesi
C. Jules Levy D. Alexander Graham Bell

Answer and Explanation

Answer: John Kruesi

Explanation:
John Kruesi was a mechanic for Edison, and Kruesi built the phonograph. Edison designed it, and later improved the phonograph.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. For what is Charles Babbage (1792-1871) remembered?
A. Computers B. Telescopes
C. Radio-Telegraphy D. Steam Boating

Answer and Explanation

Answer: Computers

Explanation:
Know as the Father of Computing. He began his 'Analytical Engine' in 1833. The first computer, although he never completed it.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. Who invented Fountain Pen?
A. John J. Loud B. Sir Frank Whittle
C. Lewis E. Waterman D. Kirkpatrick Macmillan

Answer and Explanation

Answer: Lewis E. Waterman

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. Who is the English physicist responsible for the 'Big Bang Theory'?
A. Albert Einstein B. Michael Skube
C. George Gamow D. Roger Penrose

Answer and Explanation

Answer: George Gamow

Explanation:
George Gamow. Gamow, who died in 1968, was a physicist, who published "Thirty Years that Shook Physics". 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. Radioactive element radium was discovered by whom?
A. Isaac Newton B. Albert Einstein
C. Benjamin Franklin D. Marie Curie

Answer and Explanation

Answer: Marie Curie

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. CORN FLAKES - Who made them first?
A. Nabisco B. Kellogg
C. Quaker D. Archers

Answer and Explanation

Answer: Kellogg

Explanation:
Will Keith Kellogg discovered the corn flake, by mistake, in 1906. They were the result of an experiment which went wrong.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. What invention caused many deaths while testing it?
A. Dynamite B. Ladders
C. Race cars D. Parachute

Answer and Explanation

Answer: Parachute

Explanation:
Many people who tried to test the first parachutes died by jumping from high places. One attempt was a parachute hat, but the inventor broke his neck while testing it. The first successful parachute was tested from a hot air balloon in 1797, in France, by Jacques Garnerin. 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. What Galileo invented?
A. Barometer B. Pendulum clock
C. Microscope D. Thermometer 

Answer and Explanation

Answer: Thermometer 

Explanation:
Various authors have credited the invention of the thermometer to Cornelius Drebbel, Robert Fludd, Galileo Galilei or Santorio Santorio. The thermometer was not a single invention, however, but a development.
Galileo Galilei also discovered that objects (glass spheres filled with aqueous alcohol) of slightly different densities would rise and fall, which is nowadays the principle of the Galileo thermometer (shown). Today such thermometers are calibrated to a temperature scale.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. When was the first lawn mower invented?
A. 1830 B. 1854
C. 1835 D. 1849

Answer and Explanation

Answer: 1830

Explanation:
The first lawn mowers were not engine powered. Invented in 1830 by Edwin Budding of England, the mowers were turning blades on wooden sticks used to cut grass. Engine powered mowers were not invented until 1919 by an American Army colonel, who used the motor from a washing machine.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. In which decade was the Internet first implemented?
A. 1940s B. 1950s
C. 1960s D. 1980s

Answer and Explanation

Answer: 1960s

Explanation:
The first message ever sent over what is now called the Internet took place at 10:30PM on October 29, 1969. Back then, the Department of Defense called it ARPAnet (Advanced Research Projects Agency network).

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
13. In the 1700s, who would pay the postage fee for letters before the stamp was invented?
A. The sender B. There was no fee
C. The receiver of the letter D. The post office

Answer and Explanation

Answer: The receiver of the letter

Explanation:
Later in 1840, Rowland Hill invented the stamp, which was paid for by the sender, not the receiver.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
14. Who invented the battery?
A. John Wilkinson B. Alessandro Volta
C. James Hargreaves D. Thomas Edison

Answer and Explanation

Answer: Alessandro Volta

Explanation:

He was an Italian scientist, and he invented the battery in 1800.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
15. Ballpoint pen was invented by:
A. Biro brothers B. Waterman brothers.
C. Bicc brothers D. Write brothers.

Answer and Explanation

Answer: Biro brothers

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
16. The initials JCB on earth-moving equipment are those of the founder of the company that makes it. What is his name?
A. John Christopher Ballantyne B. Joseph Cyril Bamford
C. John Christopher Baxter D. Jack Croxford Baker

Answer and Explanation

Answer: Joseph Cyril Bamford

Explanation:
Joseph Cyril Bamford founded the company that makes these iconic machines in 1945, in a 12ft X 15ft garage in Staffordshire.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
17. Who was the first American female to patent her invention, a method of weaving straw with silk?
A. Marjorie Joyner B. Margaret Knight.
C. Amanda Jones. D. Mary Kies.

Answer and Explanation

Answer: Mary Kies.

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
18. Who is the only U.S. President to invent and patent something?
A. Abraham Lincoln B. Theodore Roosevelt
C. Thomas Jefferson D. Rutherford B. Hayes

Answer and Explanation

Answer: Abraham Lincoln

Explanation:
In 1849 Honest Abe invented a method to aid ships that got stuck on sandbars. He called it A Device for Buoying Vessels Over Shoals. It was never used.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
19. Who invented Bifocal Lens?
A. Alfred B. Nobel B. Thomas Alva Edison
C. Benjamin Franklin D. Rudolf Diesel

Answer and Explanation

Answer: Benjamin Franklin

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
20. What item, originally called the 'Whirlwind', was invented by Ives McGaffey in 1869?
A. Blender B. Electric mixer
C. Washing machine D. Vacuum cleaner

Answer and Explanation

Answer: Vacuum cleaner

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.