Welcome Guest | Sign in | Register

Home > General Knowledge > Sports > Questions and Answers

01. In which year did Milkha Singh win the first National title in the 400 m race?
A. 1955 B. 1956
C. 1957 D. 1970

Answer and Explanation

Answer: 1957

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. Who is the highest wicket taker in Test cricket?
A. Shane Warne B. Brian Lara
C. Courtney Walsh D. Muttiah Muralitharan

Answer and Explanation

Answer: Muttiah Muralitharan

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. Who is the youngest grandmaster of chess in the history of the game?
A. Nigel Short B. David Howell
C. Sergei Karjakin D. Viadimir Kramanik

Answer and Explanation

Answer: Sergei Karjakin

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Which cricketer has created history by becoming the first person to take a total of 1000 wickets in both test and ODI version of the game of cricket?
A. Anil Kumble B. Glenn Mc Grath
C. Muttiah Nuralidharan D. Shane Warne

Answer and Explanation

Answer: Muttiah Nuralidharan

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. Which football hero was nicknamed "The Sundance Kid"?
A. Jim Kiick B. Troy Aikman
C. Brett Favre D. Joe Montana

Answer and Explanation

Answer: Jim Kiick

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. Who was the first Indian to win an individual medal in Olympics?
A. Milkha Singh B. P.T.Usha
C. Karnam Malleshwari D. K.D.Jadhav

Answer and Explanation

Answer: K.D.Jadhav

Explanation:
Mr. Khashaba Dadasaheb Jadhav or KD Jadhav, widely known as 'Pocket Dynamo', was independent India's first individual Olympic medalist when he won the freestyle wrestling bronze medal at the 1952 Helsinki Games 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. With which game is Agha Khan Cup associated?
A. Football B. Badminton
C. Hockey D. Tennis

Answer and Explanation

Answer: Hockey

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. The 'Dronacharya Award' is given to...?
A. Sportsmen B. Coaches
C. Umpires D. Sports Editors

Answer and Explanation

Answer: Coaches

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. Which English county did batting sensation Virender Sehwag join in the 2003 season?
A. Lancashire B. Leicestershire
C. Yorkshire D. Middlesex

Answer and Explanation

Answer: Leicestershire

Explanation:
Virender Sehwag holds the record for the Highest individual score by an Indian in test matches when he scored 309 against Pakistan in 2004. 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. Former Australian captain Mark Taylor has had several nicknames over his playing career. Which of the following was NOT one of them?
A. Tubby B. Stodge
C. Helium Bat D. Stumpy

Answer and Explanation

Answer: Stumpy

Explanation:
He was christened 'Helium Bat' very early in his career by team mates, due to his habit of lifting his bat over his shoulder and letting anything bowled outside the off-stump go by. 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. The nickname of wicketkeeping great Rod Marsh was what?
A. Billabong B. Swampy
C. Bacchus D. Lagoon

Answer and Explanation

Answer: Bacchus

Explanation:
Bacchus Marsh is a town in Victoria Australia. He was also known as 'Iron Gloves'. 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. The term 'Caddle' is associates with which sports?
A. Golf B. Billiards
C. Polo D. Bridge

Answer and Explanation

Answer: Golf

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
13. What Australian player was known as 'Fruitfly' amongst the rest of the team?
A. Geoff Lawson B. Merv Hughes
C. Mike Veletta D. Mike Whitney

Answer and Explanation

Answer: Merv Hughes

Explanation:
He was given this name because of his habit of annoying everyone in the dressing rooms, especially during rain delays. 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
14. India first won the Olympic Hockey gold at
A. London B. Rome
C. Berlin D. Amsterdam

Answer and Explanation

Answer: Amsterdam

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
15. Who was the 1st president of BCCI ( Board of Control for Cricket in India )?
A. R.E. Grant Govan B. Dr. Maharajkumar Sir Vijaya Ananda
C. Sikandar Hyat Khan D. Anthony S. D'Mello

Answer and Explanation

Answer: R.E. Grant Govan

Explanation:
Govan was president from 1928-29 to 1932-33. 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
16. Limba Ram is known for his outstanding performance in which of the following?
A. Karate B. Judo
C. Shooting D. Archery

Answer and Explanation

Answer: Archery

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
17. Which of the following is not a chess player?
A. Magnus Carlsen B. Adhiban
C. K Jennitha D. Lewis Hamilton

Answer and Explanation

Answer: Lewis Hamilton

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
18. Mohammad Azharuddin is associated with which county
A. Hampshire B. Derbyshire
C. Yorkshire D. Lancashire

Answer and Explanation

Answer: Derbyshire

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
19. Who was named Wisden Cricketer of the Year in 2000?
A. Rahul Dravid B. Sourav Ganguly
C. Sachin Tendulkar D. Yuvraj Singh

Answer and Explanation

Answer: Rahul Dravid

Explanation:
Rahul Dravid was nicknamed, 'The Wall'. 

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
20. How many gold medals have been won by India in the Olympics so far?
A. 4 B. 8
C. 9 D. 10

Answer and Explanation

Answer: 9

Explanation:
In the 2008 Games in Beijing, Abhinav Bindra became the first Indian to win gold in an individual event when he won the men's 10 meter air rifle competition. This was India's 9th gold medal in Olympic competition.
India has won eight gold medals in field hockey (1928, 1932, 1936, 1948, 1952, 1956, 1964, 1980).

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.