Welcome Guest | Sign in | Register

Home > General Knowledge > Technology > Questions and Answers

01. Which company created the most used networking software in the 1980's
A. Microsoft B. Sun
C. IBM D. Novell

Answer and Explanation

Answer: Novell

Explanation:
Novell (based in Provo, UT) created NetWare which is still one of the most used PC networking systems in the world.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. What is NAT?
A. Network Address Translation B. Network Administration Tool
C. Novell Address Transfer D. Newly Added Technology

Answer and Explanation

Answer: Network Address Translation

Explanation:
NAT is commonly used by nearly all consumer routers today, both hardware and software.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. Internet Explorer is a...
A. Any person browsing the net B. Web Browser
C. Graphing Package D. News Reader

Answer and Explanation

Answer: Web Browser

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Larger buildings may be supplied with a medium voltage electricity supply, and will required a substation or mini-sub. What is the main item of equipment contained in these?
A. Transformer B. Transponder
C. Transducer D. Converter

Answer and Explanation

Answer: Transformer

Explanation:
The transformer is used to transform a medium voltage supply to a low voltage supply, e.g. from 11 000 V to 400 V. A transformer is rated in kVA, kilo-Volt-Amps, which is a measurement of electrical power.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. What does EPROM stand for?
A. Electric Programmable Read Only Memory B. Erasable Programmable Read Only Memory
C. Evaluable Philotic Random Optic Memory D. Every Person Requires One Mind

Answer and Explanation

Answer: Erasable Programmable Read Only Memory

Explanation:
A chip found in alomst every microprocessor...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. The average power (in watts) used by a 20 to 25 inch home color television is...?
A. 70-100 B. 25-50
C. 500-800 D. Over 1000

Answer and Explanation

Answer: 70-100

Explanation:
About the same as the most popular light bulb size.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. In a color television set using a picture tube a high voltage is used to accelerate electron beams to light the screen. That voltage is about...?
A. 500 volts B. 5 thousand volts
C. 25 thousand volts D. 100 thousand volts

Answer and Explanation

Answer: 25 thousand volts

Explanation:
This voltage often remains in storage even if the set is unplugged. Although the voltage is very high it has very low power but it can be dangerous because your body jumps if brought in contact.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. The purpose of choke in tube light is ?
A. To decrease the current B. To increase the current
C. To decrease the voltage momentarily D. To increase the voltage momentarily

Answer and Explanation

Answer: To increase the voltage momentarily

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. 'CD' computer abbreviation usually means ?
A. Command Description B. Change Data
C. Copy Density D. Compact Disc

Answer and Explanation

Answer: Compact Disc

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. This virus activated every Friday the 13th, affects both .EXE and .COM files and deletes any programs run on that day. What is the name of that virus?
A. Chernobyl B. Jerusalem
C. Melissa D. I Love You

Answer and Explanation

Answer: Jerusalem

Explanation:
This was one of the most common viruses unleashed in 1988.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. Which Intel chip was the first to support a 32-bit bus architecture?
A. 486SI B. Pentium
C. 286 D. 386DX

Answer and Explanation

Answer: 386DX

Explanation:
The 386 chip was the first to offer a possible 32- or 64-bit access to data. OS-2 2.x or higher and Windows 95 required at least a 386 CPU while Windows NT 4.x required at least a 486 CPU to run.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. Which is a type of Electrically – Erasable Programmable Read – Only Memory?
A. Flash B. Flange
C. Fury D. FRAM

Answer and Explanation

Answer: Flash

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
13. '.MPG' extension refers usually to what kind of file?
A. WordPerfect Document file B. MS Office document
C. Animation/movie file D. Image file

Answer and Explanation

Answer: Animation/movie file

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
14. What is part of a database that holds only one type of information?
A. Report B. Field
C. Record D. File

Answer and Explanation

Answer: Field

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
15. What does ICMP stand for?
A. Internet Connection Modem Protocol B. Intranet Control Message Program
C. Internal Conflict Management Program D. Internet Control Message Protocol

Answer and Explanation

Answer: Internet Control Message Protocol

Explanation:
ICMP Packets are used to send control messages including errors.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
16. Which of the following word processors came first?
A. WordPerfect B. Lotus Notes
C. MS Word D. WordStar

Answer and Explanation

Answer: WordStar

Explanation:
Before the invention of word processing and spreadsheet software, personal computers had little value in the mainstream business world. WordStar was used before the days of function keys and the mouse. It, instead, used a set of Ctrl and Alt key combinations to navigate and edit text documents.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
17. ROM stands for...
A. Royal Ontario Museum B. Read Only Memory
C. Read on Monday D. Real Obsolute Memory

Answer and Explanation

Answer: Read Only Memory

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
18. Where is the headquarters of Intel located?
A. Redmond, Washington B. Tucson, Arizona
C. Santa Clara, California D. Richmond, Virginia

Answer and Explanation

Answer: Santa Clara, California

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
19. Sometimes computers and cache registers in a foodmart are connected to a UPS system. What does UPS mean?
A. United Parcel Service B. Uniform Product Support
C. Under Paneling Storage D. Uninterruptable Power Supply

Answer and Explanation

Answer: Uninterruptable Power Supply

Explanation:
An uninterruptable power supply (UPS) is a backup power supply, such as a battery, that provides emergency power in the event that power is lost from the main supply.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
20. What is TTL?
A. Technical Talk Language B. Transparent Transfer Layer
C. Time To Live D. True Technology Lives

Answer and Explanation

Answer: Time To Live

Explanation:
Time To Live specifies how many more hops a packet can travel before being dropped.

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.