Welcome Guest | Sign in | Register

Home > General Knowledge > Computer > Questions and Answers

01. Windows is ______________
A. An operating environment B. An operating system 
C. An interface D. Hardware

Answer and Explanation

Answer: An operating system 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. The decimal equivalent of hexadecimal number A2C is
A. 2814 B. 2674
C.  2604  D. 2786

Answer and Explanation

Answer:  2604 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. The computer memory which is empty is
A. RAM  B. ROM 
C. Floppy disk D. Mouse

Answer and Explanation

Answer: ROM 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Binary overloaded operators are passed by __________ arguments
A. Two  B. One
C. Three D. Four

Answer and Explanation

Answer: Two 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. Which of the following better define UNIX?
A. Real time sharing system B. Batch processing operating system
C. Time sharing operating system  D. Memory sharing operating system

Answer and Explanation

Answer: Time sharing operating system 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. Nibble contains
A. 16 bits B. 8 bits
C. 32 bits  D. 4 bits

Answer and Explanation

Answer: 4 bits

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. The binary number 110011 in octal system is represented as
A. 63 B. 36
C. 51 D. 45

Answer and Explanation

Answer: 63

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. ____________ is currently the smallest and least costly computer.
A. Microcomputer  B. Supercomputer
C. Mainframes D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: Microcomputer 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. The means of storing a large amount of data outside the main memory is
A. Accumulator B. Primary store
C. Auxiliary store  D. Secondary store

Answer and Explanation

Answer: Auxiliary store 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. CPU stands for
A. Central programming unit B. Central program unit
C. Central processing unit  D. None

Answer and Explanation

Answer: Central processing unit 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. Can two methods have same name in Java?
A. Yes B. No
C. Depends on program D. Cannot be determined

Answer and Explanation

Answer: Yes

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. Who is the father of computer
A. Charles Babbage  B. Bill gates
C. Steve jobs D. Hollerith

Answer and Explanation

Answer: Charles Babbage 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
13. A class that inherits a base class containing virtual function is called
A. Derived B. Polymorphic 
C. Virtual D. Base

Answer and Explanation

Answer: Polymorphic 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
14. Which of the following is the scope resolution operator?
A. :: B. ;
C. << D. >>

Answer and Explanation

Answer: ::

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
15.  ___________ is a single integrated circuit.
A. Chip  B. CPU
C. Gate D. Motherboard

Answer and Explanation

Answer: Chip 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
16. e-commerce is an application of _____________
A. LAN B. WAN 
C. Internet  D. Intranet

Answer and Explanation

Answer: Internet 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
17. Virus is a ___________
A. Software  B. Hardware
C. Chip D. Device driver

Answer and Explanation

Answer: Software 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
18. _________ is the heart of computer.
A. CPU  B. Memory
C. I/O unit D. Disks

Answer and Explanation

Answer: CPU 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
19. Which of the following is sequence storage device?
A. Magnetic tape B. Paper tape
C. Magnetic disk D. a.) and b.)

Answer and Explanation

Answer: a.) and b.)

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
20. Which group does PIF editor belong?
A. Games B. Accessories
C. Main  D. None

Answer and Explanation

Answer: Main 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.