Welcome Guest | Sign in | Register

Home > General Knowledge > Computer > Questions and Answers

01. A 16 bit computer word consists of _________ bytes
A. 16 B. 64
C. 32 D. 54

Answer and Explanation

Answer: 16

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. Memory addresses are calculated by an algorithm which is widely known as
A. Searching  B. Sorting 
C. Hashing  D. None

Answer and Explanation

Answer: Hashing 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. Which of the following performs the OR, XOR & AND functions?
A. Memory  B. Register Unit
C. ALU  D. Control unit

Answer and Explanation

Answer: ALU 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. VXD represents
A. Picture file B. Text file
C. Device drivers  D. Image file

Answer and Explanation

Answer: Device drivers 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. RTF is _____________
A. Rich text format  B. Rich text fonts
C. Real time fonts  D. Real time files

Answer and Explanation

Answer: Rich text format 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. A microprocessor consists of
A. Hardware and software  B. Memory and CPU
C. ALU and control unit  D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: ALU and control unit 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. Choose the network for the computers that are within 100 to 300 metres :
A. LAN B. WAN 
C. WWW D. None

Answer and Explanation

Answer: WAN 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. Combo box in a dialog box is
A. A combination of text box and list box  B. A list box
C. A combination of list box and check box D. None

Answer and Explanation

Answer: A combination of text box and list box 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. An error in computer data is called ___________
A. Bit  B. Bug 
C. Byte D. Chip

Answer and Explanation

Answer: Bug 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.