Welcome Guest | Sign in | Register

Home > General Knowledge > Computer > Questions and Answers

01. ___________ is the main memory of the computer
A. ERAM B. ROM
C. RAM  D. EPROM

Answer and Explanation

Answer: RAM 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
02. Which of the following is correct for operating system?
A. OS helps other programs run  B. OS recovers lost data
C. OS helps in resource management  D. None

Answer and Explanation

Answer: OS helps other programs run 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
03. A binary object which can have a value of 0 or 1 is called
A. Byte B. Bit 
C. Decimal  D. Octal

Answer and Explanation

Answer: Bit 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
04. Minicomputer manufactured today are more powerful than ____________
A. Mainframes  B. Supercomputer
C. Microcomputer D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: Mainframes 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
05. Which of the following is correct for Logic Gate?
A. Makes logical decisions B. Allows current only in one direction
C. Allows current in both the direction D. Is based on ordinary algebra

Answer and Explanation

Answer: Allows current only in one direction

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
06. Secondary memory device is
A. ALU  B. CPU
C. Floppy disk  D. Mouse

Answer and Explanation

Answer: Floppy disk 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
07. A half byte is known as
A. Bit B. Data 
C. Nibble  D. None

Answer and Explanation

Answer: Nibble 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
08. The smallest unit in the computer which represents information is
A. Byte B. Bit 
C. Character D. Digit

Answer and Explanation

Answer: Bit 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
09. The octat number 110 in hexadecimal system is written as
A. 49  B. 52
C. 63 D. 73

Answer and Explanation

Answer: 49 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
10. A special storage register associated with the arithmetic logic unit (ALU) is
A. CPU B. Accumulator 
C. Primary store D. Auxiliary store

Answer and Explanation

Answer: Accumulator 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
11. Which of the following languages is frequently used to design web pages?
A. Java  B. C
C. Cobol D. Pascal

Answer and Explanation

Answer: Java 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
12. __________ uses the structured programming approach.
A. c B. Java
C. Basic D. Visual basic

Answer and Explanation

Answer: Java

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
13. For what logic gate, the output is complement of the input?
A. NOT  B. AND 
C. OR D. XOR

Answer and Explanation

Answer: NOT 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
14. Which of the following has the single bus structure?
A. Parallel systems B. Super computer
C. Mainframes D. Mini and micro computers

Answer and Explanation

Answer: Mini and micro computers

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
15. Which of the following is used to manufacture fourth generation computer?
A. Vacuum Tubes B. IC-chips 
C. Transistors  D. Micro processors

Answer and Explanation

Answer: IC-chips 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
16. In C++, a function contained within a class is called
A. A member function  B. An operator
C. A class function D. A method

Answer and Explanation

Answer: A member function 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
17. An assembler is a
A. Program  B. Hardware
C. Language D. Error

Answer and Explanation

Answer: Program 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
18. Which of the following is the fastest printer?
A. Laser  B. Int jet
C. Dot-matrix D. Plotter

Answer and Explanation

Answer: Laser 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
19. Which of the following is a virus?
A. Worm B. Trojan horse
C. File Infector D. All of the above

Answer and Explanation

Answer: All of the above

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum
20. A byte consists of
A. 2 bits B. 4 bits
C. 8 bits  D. 10 bits

Answer and Explanation

Answer: 8 bits 

Explanation:
There is no explanation...

Report Errors

Name:

Loading...

VView Answer | RReport | DDiscuss in Forum



Partner Sites
LucentBlackBoard.com                  SoftLucent.com                  LucentJobs.com
All rights reserved 2012-2015 SoftLucent.